Voorwerp van de aanvraag
Het project bevindt zich op het grondgebied van de gemeente Gavere, meer bepaald in de deelgemeente Asper (Kadastraal: Gavere 6e Afdeling (Asper) Sectie A). Het projectgebied beslaat een deel van de Luxemburgstraat (buurtweg nr. 6 volgens de atlas der buurtwegen), tussen de Stationsstraat en de Bernstraat. De Luxemburgstraat geeft ontsluiting op de Stationsstraat, op de Bernstraat en ontsluit een groot deel van het verkavelde gebied gelegen tussen de N60 en spoorlijn L86 Ronse – De Pinte. Het projectgebied heeft betrekking op het deel van de Luxemburgstraat, dat gelegen is ten noorden van de Stationsstraat. Het deel van de Luxemburgstraat ten zuiden van de Stationsstraat is niet betrokken in de aanvraag.
Met de aanvraag is het de intentie om een wegenis- en rioleringsproject (collector) te realiseren voor de herinrichting van de Luxemburgstraat (Noord). Volgens de beschrijvende nota worden volgende doelstellingen voorop gesteld:
1) Rioleringswerken ten behoeve van de verplichte sanering van de afwatering door het aanleggen van een gescheiden rioleringsstelsel en de daarmee gepaard gaande aanpassingswerken aan de nutsleidingen.
Momenteel zijn er verschillende lozingen van afvalwater op de waterloop ‘Leebeek’, gelegen ten westen van de Luxemburgstraat. Met de voorziene aanleg van de collector worden de bestaande lozingspunten opgeheven en zal het afvalwater worden aangesloten op de RWZI in Gavere. Daarnaast worden de afvalwater- en regenwaterriolering gescheiden voorzien, zodat voldaan wordt aan de normen inzake afkoppeling en zuivering van afvalwater en wordt regenwater gebufferd om pieklozingen op de waterloop terug te dringen.
Hiervoor zullen er onder de rijweg van de Luxemburgstraat nieuwe rioleringen aangelegd worden (2 x afvalwater + regenwater). Dit zal alle ruimte onder de huidige verharding innemen, zodat nutsleidingen die momenteel onder de asfaltstroken liggen naar de zijberm moeten worden verplaatst.
Gezien de nutsmaatschappijen hun leidingen in openbaar domein moeten aanleggen zullen de zijbermen in het openbaar domein moeten worden opgenomen en dit door het vestigen van een nieuwe rooilijn en het realiseren van bijkomende innemingen.
2) Herinrichtingswerken van de openbare weg, vernieuwen van de versleten wegenis, bijdragen tot de bevordering van de verkeersveiligheid met oog voor een maximale ontharding.
Rekening houdend met de voornoemde werken, wordt de volledige opbraak van de verhardingen voorzien. De bestaande verhardingen – aangelegd in verschillende materialen over het tracé - worden vernieuwd. Door de mogelijkheid van een heraanleg van de bovenbouw wordt ook een grondige herinrichting in het kader van een betere verkeersveiligheid nagestreefd. Het is daarbij eveneens de intentie om meer en veiligere fietsruimte te voorzien waar mogelijk (afhankelijk van de beschikbare ruimte).
Het tracé van de heraanlegwerken werd daarvoor opgedeeld in een drietal deelzones, waarvan steeds een typedwarsprofiel werd meegeleverd in het dossier:
Deel 1: Tussen Stationsstraat en Heedstraat : enkelrichtingsverkeer voor auto’s en dubbelrichting fietsverkeer (lengte ±75m). – Typedwarsprofiel 1
De huidige rooilijnbreedte varieert tussen 6,6m en 8,5m. De ontworpen rooilijnbreedte is eveneens variërend met een minimum van +/- 8,76m. De feitelijke situatie en rooilijnbreedte tussen de bestaande gevels in dit deel ten noorden van de Stationsstraat wordt doorgetrokken tot aan het kruispunt met de Heedstraat.
Ontworpen rooilijnbreedte: veranderlijk - minimaal 8,76m. De wettelijke breedte biedt onvoldoende ruimte om het gemengd verkeer op een veilige manier te laten plaatsvinden. Tevens moet in deze smalle straat naast de 2 rioleringen (RWA & DWA) ook nog ruimte voorzien worden om de overige nutsleidingen aan te leggen. Daarom wordt de feitelijke rooilijnbreedte tussen de gevels ten noorden van de Stationsstraat doorgetrokken tot aan het kruispunt met de Heedstraat.
Deel 2: Tussen Heedstraat en Pontweg (lengte ±215m) – Typedwarsprofiel 2
Voor dit deel werd geopteerd om een wegprofiel te realiseren met fietssuggestiestroken. In de zijbermen wordt volop ingezet op ontharding met aanleg van grindgazon en grasbetontegels. De rijweg bezit een breedte van 5,6m tussen de borduren. Teneinde de fietssuggestiestroken maximaal verkeersveilig te maken, wordt het parkeren verschoven naar de zijbermen. Hier is voorzien om afgebakende parkeerplaatsen aan te leggen in waterdoorlatende grasbetontegels.
De huidige rooilijnbreedte is veranderlijk tussen 8,6m en 10,7m. De ontworpen rooilijnbreedte is eveneens variërend met waar mogelijk een breedte tot ongeveer 11m. Plaatselijk werden beperkte aanpassingen doorgevoerd in functie van zichtbaarheid of door knelpunten met de bestaande bebouwde toestand.
Deel 3: Tussen Pontweg en Bernstraat (lengte ±515m) – Typedwarsprofiel 3
Dit deel wordt gekenmerkt door een smaller profiel in bestaande toestand. Er zijn plaatselijk knelpunten met bestaande constructies, woningen, enz. Voor deel 3 is eveneens een wegprofiel met gemengd verkeer incl. fietssuggestiestroken voorzien. Verder worden afgescheiden parkeervakken gerealiseerd, zodat straatparkeren niet meer tot de mogelijkheden behoort.
De huidige rooilijnbreedte varieert tussen 6,6m en 10,8m. De ontworpen rooilijnbreedte is eveneens veranderlijk met minimaal een breedte van 8m. Binnen de rooilijn is er ruimte voor nutsleidingen in de bermen. Waar extra ruimte is door de plaatselijk (bestaande) bredere rooilijn, worden parkeervakken in waterdoorlatende materialen ingeplant. Door het gebruik van afgescheiden parkeervakken kan straatparkeren op de fietssuggestiestroken vermeden worden, hetgeen de fietsveiligheid verhoogt.
Verder worden voor de werken nog enkele gedetailleerde stedenbouwkundige handelingen aangevraagd, waaronder het rooien van enkele bomen, het aanleggen van een infiltratiebekken, het inrichten van een tijdelijke werfweg en het tijdelijk gebruik/aanleg van een terrein voor grondverbeteringswerken gedurende de heraanleg.
In functie van de aanvraag werden waar nodig bijkomende innemingen voorzien ten opzichte van de bestaande toestand. Het dossier omvat een ontwerp van rooilijnplan met aanduiding van alle deelstukken waar er intenties zijn tot inneming van gronden om het project te kunnen realiseren. Dit plan kwam tot stand na onderzoek van de bestaande juridische grenzen, die grotendeels hun oorsprong vinden in de Atlas der Buurtwegen voor het besproken tracé of door plaatselijk ontstane praktijken of grensvastleggingen (vb. verkavelingen, ..). Op vandaag is er immers geen rooilijnplan van toepassing op het tracé.
Bij de omgevingsvergunningsaanvraag werd een ontwerp van rooilijn- en innemingsplan ‘Rooilijnplan Luxemburgstraat – Noord’ gevoegd, opgemaakt op 09/06/2023 door landmeter-expert Bert De Saedeleer (studiebureau Astroplan), waardoor een beroep kan worden gedaan op artikel 12 §2 van het Decreet betreffende de gemeentewegen (geïntegreerde procedure). Met het voorliggende rooilijn- en innemingsplan is het de intentie om het openbaar domein over het volledig tracé eenduidig af te bakenen.
Zoneringsgegevens - planologische bestemming
De percelen zijn deels gelegen in woongebied en deels binnen woonuitbreidingsgebied volgens het gewestplan “Oudenaarde”, goedgekeurd bij K.B. van 24.02.1977 en latere wijzigingen.
De woongebieden zijn bestemd voor: “wonen, alsmede voor handel, dienstverlening, ambacht en kleinbedrijf, voor zover deze taken van bedrijf om redenen van goede ruimtelijke ordening niet in een daartoe aangewezen gebied moeten worden afgezonderd, voor groene ruimten, voor sociaal-culturele inrichtingen, voor openbare nutsvoorzieningen, voor toeristische voorzieningen, voor agrarische bedrijven, en dat deze bedrijven, voorzieningen en inrichtingen echter maar worden toegestaan voor zover ze verenigbaar zijn met de onmiddellijke omgeving” (artikel 5, par.1.0 van het KB van 28.12.1972, betreffende de inrichting en de toepassing van de ontwerp-gewestplannen en de gewestplannen + omzendbrief dd. 08.07.1997 terzake).
Artikel 1.1: Woonuitbreidingsgebieden : De woonuitbreidingsgebieden zijn uitsluitend bestemd voor groepswoningbouw zolang de bevoegde overheid over de ordening van het gebied niet heeft beslist, en zolang, volgens het geval, ofwel die overheid geen besluit tot vastlegging van de uitgaven voor de voorzieningen heeft genomen, ofwel omtrent deze voorzieningen geen met waarborgen omklede verbintenis is aangegaan door de promotor.
De percelen zijn – voor een beperkt gedeelte ten zuiden binnen het projectgebied - gelegen binnen de grenzen van een goedgekeurd gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan, nl. RUP ‘Stationsstraat’, dd. 22/12/2011. Volgende bepalingen zijn relevant voor de aanvraag :
ART. 0: ALGEMENE BEPALINGEN 1.
Werken en constructies van openbaar nut
Werken en constructies in functie van openbaar nut en milieutechnische ingrepen kunnen in alle zones toegelaten worden mits ze qua volume en voorkomen niet storend zijn en qua uitbating geen abnormale hinder en/of risico betekenen voor de omgeving.
ART. 5: ZONE VOOR OPENBARE WEGENIS 1.
BESTEMMINGSVOORSCHRIFTEN 1.
Dit gebied is bestemd voor verkeers- en vervoersinfrastructuur en aanhorigheden.
Het projectgebied is verder voor een zeer beperkt deel gelegen binnen een goedgekeurde en niet-vervallen verkaveling, nl. verkaveling van 17 loten (ref. 44020/4113/V/1964/6026), afgeleverd door CBS op 09/01/1964 – deel achtertuin lot 7. De verkaveling is ouder dan 15 jaar en vormt geen weigeringsgrond meer.
De beoordeling van de verenigbaarheid met de bestemming en de voorschriften is een gewestelijke bevoegdheid (Vlaams project), voor wat betreft de zaak der wegen ligt de bevoegdheid bij de gemeenteraad.
Zaak der wegen
Overeenkomstig artikel 31 van het decreet betreffende de omgevingsvergunning spreekt de gemeenteraad zich uit over de ligging, de breedte en de uitrusting van de gemeenteweg, en over de opname in het openbaar domein.
Hierbij wordt rekening gehouden met de doelstellingen en principes, vermeld in artikel 3 en 4 van het decreet van 3 mei 2019 houdende de gemeentewegen, en in voorkomend geval met het gemeentelijk beleidskader en afwegingskader, vermeld in artikel 6 van het decreet van 3 mei 2019 houdende de gemeentewegen.
De gemeenteraad kan daarbij voorwaarden opleggen en lasten verbinden, die de bevoegde overheid in de eventuele vergunning opneemt.
De gemeenteraad is met uitsluiting van andere bestuursorganen of niveaus bevoegd, in aanvulling van het bovenvermelde algemeen toetsingskader, om:
In het kader van de omgevingsvergunningsprocedure verzocht het departement Omgeving op 23 januari 2024 de gemeente Gavere om de zaak van de wegenis voor te leggen aan de gemeenteraad. Het wijzigen van de rooilijn met het bijhorend innemingsplan, dat deel uitmaakt van deze geïntegreerde omgevingsvergunningsprocedure conform artikel 12§2 van het decreet van 3 mei 2019 houdende de gemeentewegen, is samen met de aanleg en wijziging van de gemeenteweg zelf het voorwerp van voorliggende beslissing. De gemeenteraad spreekt zich uit over de (nieuwe) rooilijn, het openbaar domein en toekomstig openbare wegenis in het project.
Bij het dossier werd een rooilijn- en onteigeningsplan gevoegd, alsook alle plannen en dossierstukken inzake de heraanleg van de openbare wegenis.
De gewijzigde gemeenteweg wordt aangelegd in diverse materialen (asfalt, kleinschalige materialen), afhankelijk van de wensen per deelsegment. De aanleunende fietssuggestiestroken worden aangemerkt in een specifieke kleur/markering. De wegenis- en rooilijnbreedte variëren naar gelang de locatie en de mogelijkheden volgens de bestaande, bebouwde omgeving. Dit alles zoals weergegeven op bijgevoegde plannen en de uitgebreide motivering per segment.
De gekozen (verhardings-)materialen zijn hedendaags, kwalitatief en duurzaam, waardoor een hoge kwaliteit van het toekomstig openbaar domein wordt nagestreefd en gerealiseerd. Er is voldoende aandacht voor waterinfiltratie en de eventueel extra noden die nodig zouden zijn door het project. De RWA-rioolbuizen kunnen niet als een infiltrerende riool uitgevoerd worden gezien de ondiepe ligging van het grondwaterpeil. Het gevraagde buffervolume wordt voorzien in de RWA-rioleringen en in een ondiepe infiltratievijver, te realiseren als infiltratiebekken achter de woningen Luxemburgstraat 19-21 vooraleer de RWA aan te sluiten op de Leebeek. De conclusies in de omstandige technische nota kunnen worden bijgetreden.
Op basis van de aangeleverde plannen en motivering is het ontegensprekelijk een zaak van algemeen belang om het openbaar domein heraan te leggen en (beperkt) uit te breiden met het oog op de leefbaarheid en veiligheid van de inwoners en met het oog op de verbetering van de globale infrastructuur voor gebruikers op dit tracé.
Motivatie vanuit de doelstellingen en principes vermeld in artikel 3 en 4 van het decreet gemeentewegen
Het decreet van 3 mei 2019 houdende de gemeentewegen heeft tot doel om de structuur, de samenhang en de toegankelijkheid van de gemeentewegen te vrijwaren en te verbeteren, in het bijzonder om aan de huidige en toekomstige behoeften aan zachte mobiliteit te voldoen (artikel 3).
Om de doelstelling, vermeld in het eerste lid, te realiseren voeren de gemeenten een geïntegreerd beleid, dat onder meer gericht is op:
Bij elke beslissing over de aanleg, wijziging, verplaatsing of opheffing van gemeentewegen wordt rekening gehouden met de doelstelling vermeld in artikel 3 van dit decreet.
Bij beslissingen over wijzigingen van het gemeentelijk wegennet wordt minimaal rekening gehouden met de volgende principes (artikel 4 decreet gemeentewegen):
1° wijzigingen van het gemeentelijk wegennet staan steeds ten dienste van het algemeen belang;
2° een wijziging, verplaatsing of afschaffing van een gemeenteweg is een uitzonderingsmaatregel die afdoende wordt gemotiveerd;
3° de verkeersveiligheid en de ontsluiting van aangrenzende percelen worden steeds in acht genomen;
4° wijzigingen aan het wegennet worden zo nodig beoordeeld in een gemeentegrens-overschrijdend perspectief;
5° bij de afweging voor wijzigingen aan het wegennet wordt rekening gehouden met de actuele functie van de gemeenteweg.
In het kader van artikel 4 van het decreet houdende de gemeentewegen werd rekening gehouden met de vooropgestelde principes, en kan de wijziging en uitbreiding van het openbaar domein als volgt worden gemotiveerd:
1. Wijzigingen van het gemeentelijk wegennet staan steeds ten dienste van het algemeen belang:
Binnen de voorliggende aanvraag worden heraanlegwerken voorzien inzake riolering en de volledige bovenbouw. De werken kaderen binnen een bredere doelstelling voor het verbeteren van de waterkwaliteit in de waterlopen en het afkoppelen en afvoeren van vuilwater richting de daarvoor voorziene RWZI op het grondgebied.
Door de benodigde breedte voor de uitwerking van de voorziene infrastructuur (rioleringen, andere nutsleidingen en wegopbouw) is per deelsegment een rooilijn met een welbepaalde minimale breedte ontworpen. De heraanleg en beperkte uitbreiding van het openbaar domein in dit gebied kan gekaderd worden binnen het algemeen belang. Indien volgens artikel 2 van het rooilijndecreet de rooilijn “de huidige of de toekomstige grens tussen de openbare weg en de aangelande eigendommen” afbakent en de rooilijn dus in relatie moet gezien worden tot deze openbare weg, getuigt het enkel van goed bestuur om bij deze afbakening rekening te houden met de vereisten van een hedendaagse weginrichting. De werken zijn duidelijk ten dienste van het algemeen belang.
2. Een wijziging, verplaatsing of afschaffing van een gemeenteweg is een uitzonderingsmaatregel die afdoende wordt gemotiveerd:
Voor de vaststelling van de nieuwe rooilijn werd rekening gehouden met heel wat facetten. Naast de noodzakelijke ruimte voor het nieuwe ondergrondse rioleringsstelsel is eveneens voorzien in een grondige heraanleg van de bovenbouw. Om te kunnen voldoen aan de hedendaagse standaarden inzake verkeersveiligheid worden gewijzigde profielen voorgesteld, die geleid hebben tot voorliggend rooilijn- en innemingsplan bij de aanvraag.
De aanvraag tot rooilijnwijziging bevat verder ook een formalisering van een aantal historisch gegroeide gebruiken (feitelijke inname/gebruik als openbaar domein). De herziening representeert een correct ruimtegebruik, waarbij rekening gehouden wordt met de bestaande toestand en de gewenste, toekomstige situatie. Het planopzet toont duidelijk een aantal ingrepen aan om dit op te vangen. Uit voorliggende plannen blijkt eveneens dat het vastleggen van een rooilijn niet gelijk staat met een volledige inname door verharde oppervlaktes. De vorm van de rooilijn wordt vastgelegd en waar nodig aangepast in functie van een globale kwaliteitsvolle en duurzame inrichting van het openbaar domein. De gevraagde (rooilijn)wijzigingen zijn voldoende doordacht uitgetekend en ontworpen en werden in het aanvraagdossier voldoende gemotiveerd.
3. De verkeersveiligheid en de ontsluiting van aangrenzende percelen worden steeds in acht genomen:
Door de nieuwe aanleg wordt bijgedragen aan de optimalisatie van de structuur, de samenhang, de toegankelijkheid en de veiligheid van het lokaal wegennet (artikel 3 Decreet gemeentewegen) en wordt tevens een belangrijke bijdrage geleverd tot een verbeterde infrastructuur voor de zachte mobiliteit (artikel 3 Decreet gemeentewegen). De heraanleg tracht een positieve impact te hebben op de verkeersveiligheid en verkeersleefbaarheid (artikel 4, 3e Decreet gemeentewegen).
Door de verhoging van de verkeersveiligheid voor fietsers en voetgangers wordt voldaan aan de huidige en toekomstige behoeften inzake zachte mobiliteit (artikel 3 en 4, 3e Decreet gemeentewegen). Met de heraanleg wordt ook meer comfort en veiligheid beoogd voor doorgaand (functioneel) fietsverkeer (artikel 4, 3e Decreet gemeentewegen). Op die manier kan de nieuwe aanleg ook zijn rol spelen in de ambities die door gemeente voorop worden gesteld tot een verdere realisatie van de modal shift in de richting van het stimuleren van niet-gemotoriseerd verkeer, nl. trappers en stappers (artikel 3 Decreet gemeentewegen).
4. Wijzigingen aan het wegennet worden zo nodig beoordeeld in een gemeentegrens-overschrijdend perspectief:
De voorgestelde wijziging heeft geen impact op het wegennet van naburige gemeenten. Het betreft een herinrichtingsproject op schaal en volgens de noden van de bestaande, directe omgeving. De uitbreidingen zijn beperkt en hebben enkel betrekking op het lokaal functioneren van de gemeenteweg.
5. Bij de afweging voor wijzigingen aan het wegennet wordt rekening gehouden met de actuele functie van de gemeenteweg, zonder daarbij de behoeften van de toekomstige generaties in het gedrang te brengen. Daarbij worden de ruimtelijke behoeften van de verschillende maatschappelijke activiteiten gelijktijdig tegen elkaar afgewogen:
Het wegenis- en rioleringsproject voorziet een volledige herwaardering en vernieuwing zoals voorzien in de doelstellingen van het decreet houdende de gemeentewegen. Een kwalitatieve, comfortabele aanleg met groen en publieke parkeerplaatsen draagt verder ook bij aan het verhogen van de belevingskwaliteit. Het verwerven van de bijkomende gronden is noodzakelijk voor de realisatie van het project. Er werd bij de opmaak van het rooilijnplan "Luxemburgstraat" gekozen om het wegprofiel aan te passen om zodoende woningen, gebouwen en tuinen zoveel mogelijk te vrijwaren. Uit de bijgevoegde motivering en plannen blijkt dat het voorwerp van de onteigening tot een minimum werd beperkt. De motivering in het aanvraagdossier kan worden bijgetreden.
De gewijzigde gemeenteweg wordt aangelegd in diverse materialen (asfalt, kleinschalige materialen), afhankelijk van de wensen per deelsegment. De aanleunende fietssuggestiestroken worden aangemerkt in een specifieke kleur/markering. De wegenis- en rooilijnbreedte variëren naar gelang de locatie en de mogelijkheden volgens de bestaande, bebouwde omgeving. Dit alles zoals weergegeven op bijgevoegde plannen en de uitgebreide motivering per segment.
Op basis van de aangeleverde plannen en motivering is het ontegensprekelijk een zaak van algemeen belang, conform artikel 4, 1° van het Decreet gemeentewegen, om het openbaar domein heraan te leggen en (beperkt) uit te breiden met het oog op de leefbaarheid en veiligheid van de inwoners en met het oog op de verbetering van de globale infrastructuur voor gebruikers op dit tracé.
Op deze wijze wordt uitvoering gegeven aan een geïntegreerd beleid gericht op de uitbouw van een veilig (wegen)net op lokaal niveau en het voorzien van een kwalitatief openbaar domein, zoals bedoeld in artikel 3 Decreet gemeentewegen. De gevraagde wijzigingen kaderen in een duurzame ruimtelijke ontwikkeling om het wegennet kwalitatief uit te bouwen i.f.v. een veilige mobiliteit. Met andere woorden is de wijziging en heraanleg van de gemeenteweg een toekomstgerichte handeling die het wegenbeleid van de gemeente Gavere ten goede komt en geen afbreuk doet aan toekomstige ontwikkelingen van het gebied. Er worden immers door de wijziging geen andere projecten (bouwprojecten of verbindingen) in het gedrang gebracht.
Adviezen
In het kader van de aanvraag werden adviezen gevraagd:
De adviezen zullen gebundeld en besproken worden op de GOVC, die een gecoördineerd advies dient te geven aan de vergunningverlenende overheid over de aanvraag.
Openbaar onderzoek
Het project werd onderworpen aan een openbaar onderzoek. Het project valt immers onder het toepassingsgebied van de gewone vergunningsprocedure zoals vastgelegd in artikel 11 t.e.m. 14 van het besluit van de Vlaamse regering tot uitvoering van het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning.
Het project, met geïntegreerde procedure inzake rooilijn/wegenis volgens het Decreet gemeentewegen, werd openbaar gemaakt volgens de regels vermeld in het uitvoeringsbesluit. Het openbaar onderzoek werd gehouden van 02/02/2024 tot en met 02/03/2024.
Conform artikel 47 van het besluit van de Vlaamse Regering tot uitvoering van het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning neemt de gemeenteraad een besluit over de zaak van de wegen en neemt zij daarbij kennis van de standpunten, opmerkingen en bezwaren die zijn ingediend tijdens het openbaar onderzoek.
Er werden geen bezwaren ingediend.
Art. 1: |
De gemeenteraad verleent haar goedkeuring aan het (wegenis)dossier inzake het (toekomstig) openbaar domein inclusief de bijhorende plannen voor wat betreft de ‘zaak der wegen’ in het kader van de geïntegreerde omgevingsvergunningsaanvraag tot het heraanleggen van openbare wegenis en het realiseren van het rioleringsproject ‘Luxemburgstraat-Noord’, gelegen te Gavere - Asper (OMV_ 2022151956). |
Art. 2: |
Het rooilijnplan zoals opgenomen in de aanvraag, opgemaakt op 09/06/2023 door landmeter-expert Bert De Saedeleer (studiebureau Astro-plan), wordt goedgekeurd. Dit plan maakt integraal deel uit van dit besluit. Voormalig goedgekeurde rooilijnen komen te vervallen indien strijdig met voornoemd en bijgevoegd plan. |
Art. 3: |
De gemeenteraad gaat akkoord met de overname van de betrokken gronden in het openbaar domein, zoals aangegeven op het rooilijn- en onteigeningsplan. |